Getuigenissen

Getuigenissen

Professor Vinck,

Ik had graag jou en het ganse team van harte bedankt.

Jullie aanpak en opvolging is echt zo uniek.

Het geeft de patiënt een gevoel van begrepen te worden en ook het gevoel dat jullie het verschil maken met alle voorafgaande bezoeken aan specialisten en kiné.

Ook de intense aanpak gedurende een heel korte periode werpt zijn vruchten af.

Tijdens de evaluatie haalde ik de prijs aan.

Ik wil niet dat jullie mij fout begrijpen.

Het heeft zijn prijskaartje maar is het meer dan waard.

Was eigenlijk meer een vingerwijzing naar de overheid. Ze moeten inzien dat het zo belangrijk is en door tegemoetkoming zouden mensen die het financieel moeilijker hebben er toch ook kunnen van genieten.

Jullie zouden een oplossing moeten kunnen bieden voor iedere patiënt die het nodig heeft.

Hartelijk dank.

Ben oh zo blij dat ik het traject mogen en kunnen volgen heb.

M.B.

24/11/2023

Het zorgtraject gaf mij zeer veel gemoedsrust ivm het symptoom tinitus.

Het feit dat zowel educatie/begrijpen wat tinitus is en behandeling aan bod komen is een zeer belangrijk punt.

De professionaliteit en vooral ook het samenwerken van de verschillende stafleden was geruststellend.

Duidelijke handgrepen werden aangeleerd om zelf het symptoom onder controle te krijgen terwijl ook steeds de deur openstaat voor opvolgende behandelingen mocht dit nodig zijn wat opnieuw een geruststellende gedachte is.

M.V.

24/11/2023

Ondertussen heb ik het Tinnitus zorgtraject bij jullie afgewerkt.

Gisteren had ik het laatste opvolgingsgesprek.

Het gaat ondertussen relatief goed met mij, al zijn er uiteraard nog wel uitdagingen en hindernissen te nemen.

Graag wil ik u zeggen dat dit traject mij bijzonder goed bevallen is. De manier waarop ik begeleid werd, alsook hoe het volledige traject in elkaar steekt, de kennis die aanwezig is …

Waarschijnlijk uniek in België.

Het gevoel alleen al dat de problematiek begrepen wordt geeft het gevoel hier minder alleen voor te staan.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij nog veel mensen zal kunnen helpen in de toekomst, en bijdragen aan een verbetering van hun levenskwaliteit.

S.A.

23/11/2023

Na 5jaar zoeken naar hulp/begeleiding voor mijn tinnitus en eigenlijk de hoop reeds opgegeven had, kwam ik in contact voor een eerste consultatie bij Prof Vinck die me (geheel vrijblijvend) hun zorgtraject voorstelde.

Zeer uitgebreid en duidelijk werd ik hieromtrent geïnformeerd.

Ik stapte mee in het project, goed wetende dat mijn tinnitus niet definitief weg zou zijn, zo ver staat de medische wereld nog niet. Maar goed op de hoogte zijn van: waar zit die tinnitus? Wat doet dat? Wat is hyperacusis? De theoretische kant, de kennis van dit alles, is een eerste stap naar verbetering. Daarna volgen oefeningen, tips en gesprekken die helpen een andere weg te leren nemen. De therapie is een investering maar één die de moeite loont. Als mijn levenskwaliteit erdoor verbetert en mijn angsten ‘dat het misschien nog erger wordt’ erdoor verdwijnen, is de financiële investering niet mijn prioriteit.

Dat tinnitus nooit mijn beste vriend zal worden, spreekt voor zich, maar dat hij niet langer mijn vijand is, is des te belangrijker. Ik heb geleerd tinnitus niet langer op de voorgrond te zetten, wel hem naar de achtergrond ‘te verhuizen’.

Ook mijn hyperacusis heb ik veel beter onder controle.

Ik ben het team dat mij hierin zo professioneel en met de meeste sympathie begeleid heeft enorm dankbaar.

A.V.

23/11/2023

Getuigenis consult professor Vinck en behandeling

Ik kan professor Vinck en zijn behandelteam niet genoeg bedanken. Na 10 jaar afzien van die verschrikkelijke tinnitus, heb ik mijn leven volledig terug.  Tinnitus is geen keizer meer over mij, maar ik bepaal nu wat die tinnitus met mij doet.

Allereerst is professor Vinck een fantastische gepassioneerde man met een enorme kennis en expertise. Het was de eerste keer dat er iemand echt de tijd nam om naar mij te luisteren en me ook begreep. Tijdens de consultatie zei hij “mevrouw, uw leven gaat er totaal anders uitzien

in de positieve zin” en zo geschiedde. Dankzij zijn hoopvolle woorden, zag ik voor het eerst na 10 jaar weer licht in mijn leven. Ik had perspectief. Ik zou niet verder wegkwijnen door de tinnitus.

Tijdens de consultatie werd ook de THI score gemeten. Deze was 92 wat bijzonder hoog was.  Dit betekende dat de tinnitus een zeer ernstige en invaliderende impact heeft op je levenskwaliteit.

Ik volgde vervolgens de behandeling in Brugge en kwam in de handen terecht van een super team,  dat “als een warm dekentje” om me heen voelde.  Ik eindigde het zorgtraject met score 26.

Het zorgtraject is gebaseerd op geruststelling, zelfinzicht, zelfcontrole en zelfredzaamheid en heeft me alle handvaten gegeven om mijn leven weer in handen te nemen en mijn brein mijn tinnitus te doen vergeten. Ook nazorg was mogelijk waardoor ik een fijn gevoel kreeg van niet helemaal losgelaten te worden.

Voor de behandeling was tinnitus mijn grootste vijand en ik zou pas weer gelukkig zijn als die verdomde tinnitus weg was. Nu ben ik een gelukkige vrouw die geen last en angst meer heeft van tinnitus maar de tinnitus ziet als een alarmsignaal van het lichaam. De tinnitus is nu 99 % van de tijd onhoorbaar is en als deze nog eens van zich laat horen, maakt deze me duidelijk dat ik het anders moet doen.  Tinnitus vormt geen bedreiging meer voor mij waardoor ook mijn overprikkeld brein gekalmeerd werd.

Ik kan alleen maar aan patiënten zeggen dat de uiterst professionele aanpak van professor Vinck en zijn multidisciplinaire team je je leven, na een lange lijdensweg, eindelijk weer teruggeeft.  En daar zal ik hem en zijn team voor altijd dankbaar voor zijn.

A.O.

22/11/2023

‘Alles wat je aandacht geeft dat groeit’. Het traject bij ON-GEHOORD heeft mij geleerd om weinig tot geen aandacht te schenken aan mijn tinnitus. In toenemende mate ben ik hierdoor in staat om mijn tinnitus naar de achtergrond te krijgen ten soms zelfs te vergeten. Vergelijk het met het wonen aan een drukke weg. Op het moment dat mijn traject bij ON-GEHOORD startte kampte ik ongeveer een jaar met tinnitus en hyperacusis. In dat jaar had ik zelf al een groot aantal stappen gezet met als resultaat dat ik geen ‘last’ meer had van hyperacusis. Het traject bij ON-GEHOORD heeft me net dat extra stapje gegeven om ook de tinnitus meer en meer naar de achtergrond te krijgen. Dit als gevolg van een goede begeleiding, kennis/informatie, ervaringen en een aantal praktische handvatten hoe hiermee om te gaan. Pasklare oplossingen zijn er helaas niet, maar de tips en handvatten geven goed handvaten om hier goed mee om te gaan en daarmee een gelukkig leven te leiden. Dank voor de geboden zorg! Ik ga ervan uit dat mijn tinnitus op termijn meer en mee een weinig hinderlijke kwaal wordt!

H.W.

20/03/2023