Getuigenissen

Getuigenissen

Ik had nooit gedacht dat een expertisecentrum in België mij zou kunnen helpen met mijn tinnitus en hyperacusis klachten. Ik kom zelf namelijk uit Nederland. Eén gesprek met prof. dr. Vinck doet al wonderen. Door naar mij te luisteren en mijn klachten serieus te nemen kreeg ik al direct een goed gevoel. De coaching gesprekken met de psychologe en relaxatietherapeute hebben mij geholpen. Het team nam mij serieus en is zeer deskundig. Tijdens psychotherapie en relaxatietherapie kreeg ik praktische handvaten en werkpunten mee. Het gaat nu gelukkig beter met mij. Door de therapie heb ik meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst gekregen. Het intensief zorgtraject heeft mij in positieve zin veel opgeleverd. Mijn dank is groot!

I.S.

27/01/2021

Exact een jaar geleden kwam ik ten einde raad bij u terecht. Een wrak, nog een schim van wat ik ooit was… U luisterde, gaf mij hoop, nam de tijd voor mijn verhaal. In juni vorig jaar volgde ik het zorgtraject. Nog steeds denk ik met warme herinneringen terug aan die fantastische week en de begeleiding van dat geweldige team. Wat een keerpunt in mijn leven… Vandaag kan ik zeggen dat het heel goed met mij gaat. De tinnitus komt en gaat, maar lang mag hij nooit blijven. 1000 x dankjewel!

M. B.

03/02/2021

Beste professor,

 

Toen ik de eerste keer bij u kwam was u zeer luisterend (al direct een mooie speling …) en sloeg u eigenlijk al na 10 minuten

de spijker op de kop van hoe ik eigenlijk in elkaar zat: een people’s pleaser, perfectionistisch en gevoelig …

Toen ik dan nog aan u vertelde dat ik advocaat in vreemdelingenrecht was, klopt het plaatje voor u volledig …

Voor het eerst hoorde ik de zinsnede ‘beetje werken aan uw zelfliefde’ kennen …

 

Zeer geapprecieerd was dat u zeer grondig te werk ging met allerhande metingen, vragenlijsten, grondig gesprek met vraag en duidelijke toelichting.

En dit allemaal op een anderhalf uur tijd (ondanks wachtenden in de zaal !).

 

En nadien volgde al kort op deze consultatie een deftig rapport van liefst 8 blz met grafieken en ook dus een advies.

 

Na deze consultatie aarzelde ik geen seconde om een door u uitgestippeld zorgtraject voor mijn tinnitus en hyperacousis bij u te ondergaan.

 

Voorafgaand aan dit zorgtraject heb ik ook meermaals enige communicatie gehad met uw bijzonder vriendelijke secretaresse.

 

Nooit was er een vraag teveel …

 

Ook uw team ‘Tille’ in Varsenare was top. Allemaal professionals die zeer goed hun vak kennen en die allen vertrouwd zijn met de specifieke oorproblematiek.

Ook het feit dat we met de andere deelnemers in een groep sessie elk hun verhaal konden vertellen, deed veel deugd.

En de afsluiter met uw vriend Karel Vingerhoets was fenomenaal goed door hem (als acteur) naar voren gebracht.

 

Voor mij was het een zeer aangename ervaring bij ON GEHOORD die hopelijk nog vele andere soortgenoten bij u zullen ondergaan.

 

Om het in marketing termen te zeggen: de customer journey was bij ON GEHOORD echt van begin tot einde top !

En vooral dat we ook, na dit afgelegde zorgtraject, nog steeds achteraf bij eventuele problemen zich tot u en uw team kunnen richten getuigt van echte klasse.

Daarmee wordt ON GEHOORD voor mij persoonlijk een life time journey waardoor ik voor de rest van mijn verdere leven zal contact mee blijven houden.

 

U hebt een duidelijke visie en missie met een fantastisch team rondom u.

 

Doe zo verder professor !

 

En nogmaals bedankt voor de goede zorgen.

 

Met vriendelijke zondaggroet,

DVE

13/12/2020

Een korte update leek me wel even op zijn plaats. Ik kan u zeggen dat het goed met me gaat. Mocht de tinnitus niet af en toe voor een korte periode terug de kop opsteken dan was ik hem waarschijnlijk al vergeten. Het merendeel van de dagen heb ik er geen last meer van. Dat is vrij letterlijk te nemen, hij is gewoon niet hoorbaar (denk ik, want ik luister er ook gewoon niet meer naar). Af en toe heb ik enkele dagen dat hij weer wat lastig doet, meestal een signaal voor mij om even wat gas terug te nemen en mijn sociale activiteiten wat af te bouwen (i.e. slaap wat meer te respecteren).

Ik vind het frappant hoe snel hersenen ook in staat zijn te “vergeten”.

Ik wil u en het team nogmaals bedanken voor de hulp en de ondersteuning.

J.W.

8/10/2020

Mijn ervaring met het terug krijgen van stilte.

Het begon allemaal in oktober 2019 toen ik buiten wandelde uit een festival zaal na het bijwonen van een techno event.
Een immense pieptoon in mijn rechteroor.
Ik bezoek regelmatig festivals dus ik was het gewend om de dag na een festival een tuut in het oor te hebben, maar dit ging meestal altijd binnen de 24u al snel terug over.
Ditmaal niet, het moment dat ik buitenwandelde merkte ik op dat het geluid veel erger en luider was dan wat ik vroeger al regelmatig had ervaren.
Lichte angst kwam op maar ik kon me nogal snel er over zetten met het gedacht dat het zoals altijd wel zal overgaan de dag erna.
Niets was minder waar en in de ochtend was het geluid nog even erg .
Ik begon meer en meer te panikeren, maar had toch nog de hoop dat het ging over gaan in de loop van de volgende dagen.
Ook hier was de teleurstelling groot, want het geluid bleef even erg.
Zoals velen ben ik dan maar wat beginnen googlen maar jammer genoeg was dat mijn grootste fout!
Na enkel maar negatieve en horror verhalen te lezen en zelfs zelfmoord tegen te komen in de verhalen kwam de paniek enkel maar erger en erger, wat er voor zorgde dat het geluid in mijn oor alleen maar luider en luider werd.
Doodnormaal als je je stresst , maar op dat moment wist ik niet beter en kwam gefrustreerder en gefrustreerder.
Er zaten constant oordoppen in mijn oren omdat ik dacht dat dit goed ging doen aan de tuut en vermits ik ook op een luidruchtige werkplaats werk met luide machines en waar nu en dan iets omvalt met een luide knal.
Maar door dit te doen had ik na bepaalde tijd ervoor gezorgd dat ik een vorm van hyperacusis gecreëerd had, omdat mijn oren niet meer gewend waren van luid geluid te horen .
Toen na veel twijfelen ben ik maar naar de dokter gegaan en die stak me direct op cortisone .
Even kwam de moed terug met die cortisone, want de dokter zei dat het door die pilletjes beter ging worden en dat de kans er in zat dat de tinnitus ging weg gaan.
Na een week was er nog steeds geen verbetering en dan heb ik contact opgenomen met een oorarts in het ziekenhuis van Waregem.
Toen kreeg ik voor het eerst te horen dat er eigenlijk totaal niets mis was met mijn gehoor, enkel die tuut, en de woorden die iedereen krijgt: dat ik ermee moest mee leren leven.
Die woorden gaven me nog meer en meer angst, want er was gewoon geen ontsnappen aan, die constante pieptoon maakte me gewoon gek!
Het slapen ging moeilijker en moeilijker, energie was op, op mijn werk ging het slecht, ik was angstig, emotioneler, ik wou er zo snel mogelijk van vanaf zijn.
Na enkele weken was ik alles een beetje beu na de slapeloze nachten en kwam ik via via terecht in het Uz van Gent.
Op hun website stond er een online brochure waarin staat dat ze een gans traject hadden voor tinnitus-patiënten.
Ik kreeg enkele afspraken, één bij een nko arts, audioloog en een kinesist.
Eindelijk kreeg ik wat ondersteuning op gebied van de tinnitus, al had ik het nog steeds zeer zwaar, die periode heb ik er het moment zelf veel aan gehad, voor het eerst werd mijn klacht
begrepen en beholpen.
De tinnitusklacht ging van 9/10 toch naar 5/10 .
Ik kreeg wat extra psychologische ondersteuning want het was voor mij nog steeds zeer lastig.
Beetje per beetje kwam de moed en de durf terug, ook geen oordoppen meer, geen overmatige bescherming meer tegen luid geluid wat ervoor zorgde dat ik na verloop van tijd opnieuw luidere situaties kon verdragen zonder pijn in het oor en zelfs opnieuw een festival kon bijwonen (met op maat gemaakte oordoppen).
Die festivals doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds trouwens op regelmatige basis.
Dit kan perfect mits aangepaste gehoorbescherming. Dit was de grootste overwinning voor mij .
Het grote jammere aspect aan het traject in het Uz Gent was dat er slechts om de 2 weken of zelfs 3 weken pas een uurtje kon gebabbeld worden met de psycholoog, wat achteraf gezien veel te weinig was en ook veel te lange periodes van mekaar waren.
Nu, het ging beter maar toch was die tuut er nog altijd. Na enkele maanden begon dat weer meer en meer tegen te steken , vooral op emotioneel vlak .
Na opnieuw wat surfen naar positieve verhalen ben ik dan toevallig op de website van de tuut van tegenwoordig tegen gekomen en daar maakte ik voor het eerst kennis met Professor Bart Vinck .
Er stonden interessante filmpjes op waar hij wat uitleg gaf over tinnitus en dat hij mensen er zelfs vanaf geholpen had.
Dit bleek voor mij toen allemaal wat zweverig maar ben dan uit nieuwsgierigheid dan toch terecht gekomen bij de website van het Centrum Ongehoord.
Ik wou dit nog eens proberen, dit was mijn laatste hoop.
Ik maakte een afspraak met Prof. Vinck en mocht redelijk vlug naar hem toe voor een onderzoek en gesprek.
Voor de eerste keer zei er me iemand dat hij me er vanaf kon helpen.
Dat was speciaal, vooral na maanden leed door de tuut.
We deden een onderzoek met een speciaal apparaatje en Bart was de eerste die me kon aantonen waar en hoe de schade zat .
We deden een speciale vragenlijst die op punten stond en al snel bleek dat ik genoeg punten had die aantoonden dat de situatie ernstig was en dat ik in aanmerking kwam de therapie die hij aanbiedt.
De twijfel was zeer groot omdat ik overal las dat er niets aan te doen was enz enz.
Maar na enkele weken getwijfel heb ik me dan toch ingeschreven voor de therapie.
Ik kreeg een intensief zorgtraject voorgeschoteld, allemaal in 1 week tijd (wat echt super is ipv nu en dan eens een uurtje therapie krijgen om de 2 weken)
Alles begon al snel zijn vruchten af te werken.
Ik kreeg speciale psychologische hulp door een fantastische psycholoog en relaxatietherapeut, en fysieke ondersteuning door een osteopaat en kinesist.
Een team die wist waar ze mee bezig zijn en expert zijn op het vlak van mensen te helpen met tinnitus.
Ik kreeg inzicht in alles wat ik voordien nooit had en ook waarom de tinnitus opspeelt en luider kwam, maar vooral de handvaten om er iets aan te doen.
Want er is wel zeker iets aan te doen, in tegenstelling tot wat alle andere mensen beweren .
De klacht is van mij van 5/10 naar 1/10 gegaan en zelfs de meeste dagen naar 0/10.
De tuut is er nog steeds (zeer lichtjes), maar door de tips en technieken die ik aangeleerd heb is die nauwelijks hoorbaar en ik merk het soms zelfs dagen niet meer op, tenzij ik gestresst ben of alcohol drink of zeer intensief sport door verhoogde bloeddruk (wat nadien dan snel terug over gaat).
Die mensen doen wonderen! echt!
Als je er mee zit, ga dan direct naar een expertise centrum zoals ongehoord.
Wacht er niet te lang mee.
Dankzij ongehoord heb ik nu eindelijk mijn leven terug en kan ik opnieuw genieten van de stilte.
Niet twijfelen, gewoon doen!

P. D.

Rust is het mooiste geluid.

Bedankt, professor Bart Vinck, voor de échte tijd, warme luisterbereidheid en het uitstippelen van een intens, maar levensveranderend traject. Bedankt aan de fantastische mensen van groepspraktijk Tille, voor al die uren onvoorwaardelijke beschikbaarheid, krachtige inzichten en milde zorg. Bedankt ook aan Karel Vingerhoets, voor de warmmenselijke ontmoeting en het delen van je verhaal.
Heb je zelf last van die krekels in het oor, of wil je begrijpen wat het met je naaste doet? Lees.Dit.Boek : Klik hier
Want je hoeft er niet mee te leren leven.

En Bart, je had gelijk: ik had dit al tien jaar eerder moeten doen.

C.B.

sept.2020