Getuigenissen

Getuigenissen

Maart 2023 werd ik s ’morgens wakker met een vreselijk geluid in mijn linkeroor.

Ik was totaal in paniek en wist niet wat er gebeurde.

Ik sliep niet meer en at niet meer en had voortdurend negatieve gedachten.

Het verdict van mijn huisarts “tinnitus”

Ik bezocht verschillende artsen maar het enige antwoord was dat ik ermee moest leren leven.

Ik kreeg via de arts medicatie voorgeschreven zodat ik de angst kon beheersen en weer wat kon slapen. Maar zo wou ik niet verder.

Na het intake gesprek bij Professor Vinck besloot ik het voor mij uitgestippelde zorgaanbod te volgen in het expertisecentrum ON-GEHOORD te Varsenare (Brugge)

Hier kreeg ik, dank zij de intensieve therapieweek die ik volgde begin juni, weer vertrouwen in de toekomst en in mezelf.

Dank zij de professionele aanpak ,aangeleerde technieken , relaxatie-en ademhalingsoefeningen kreeg ik weer controle over mijn leven en verdween de tinnitus meer en meer uit mijn gedachten.

Medicatie kon ik afbouwen en heb ik nu niet meer nodig. Ik slaap weer goed (zonder achtergrondmuziek) en kan terug genieten van het leven.

Het gebruik maken van omgevingsgeluiden en het oefenen om de focus te richten op andere dingen behalve de tinnitus is een geweldig hulpmiddel.

Ik ben heel erg dankbaar en blij dat ik dit project heb kunnen volgen. Het heeft mij mijn leven weer teruggeven en ik kan het iedereen warm aan bevelen. Blij dat ik dit expertisecentrum vond.

 

Dank je wel Professor Vinck.

 

Dank je wel Marina C. en Aline C. voor jullie oprechte hulp, warmte en gedrevenheid om anderen en mij te helpen.

 

Warme groeten

C.V.

19/06/2024

Beste Team On-Gehoord,

Toen ik in december 2023 voor het intake gesprek bij de audiologe was, zat ik in zak en as. De tinnitus had me danig uitgeput, althans, dat dacht ik. Ik leerde ondertussen dat de luide en hardnekkige tinnitus slechts één symptoom was van de toestand waarin ik me bevond: ik stond onder voortdurende spanning door de overvloed aan negatieve gedachten en dat was voelbaar in mijn hele lijf. Iemand moest het me duidelijk maken, want zelf was ik te moe om nog intuïtief te weten wat me te doen stond om de cirkel te doorbreken.

De dringende duw in de goeie richting hebben jullie me met verve gegeven!

Sinds de intensieve therapieweek in januari

  • oefen ik minstens 5 keer een half uur tot een uur per week met de bodyscan en de ademhalingsoefeningen. Ik heb er zelfs yoga, die ik lang geleden leerde, opbouwend aan toegevoegd. Ik voel me veel rustiger en soepeler.
  • neem ik elke ochtend de tijd om nek- en schouderspieren los te maken. En ik let erop om niet te veel tijd na elkaar stil te zitten als ik aan het werk ben. Ik geniet van de extra beweging die ik op weg naar en van het werk en in het weekend heb ingebouwd.
  • betrap ik mezelf op de gewoonlijke gedachtenmolen, maar kan ik die met de tools die ik leerde vrij goed onderbreken. Ik durf nog wel eens paniekerig te reageren als iets niet goed gaat.  Maar met de aangeleerde technieken slaag ik er wel in om kort erna weer tot rust te komen.
  • heb ik een nieuwe Baha uitgeprobeerd en besteld, om beter te horen en me niet meer te hoeven forceren om de mensen te begrijpen.
  • heeft het inzicht in het ontstaan van de tinnitus me veel vertrouwen gegeven in de toekomst en in mezelf.
  • ben ik op jacht naar oorwurmen en schrijf ik verhaaltjes over wat zich in mijn bovenkamer afspeelt. Ja, mijn creatieve uitlaatklep draait op volle toeren want de therapieweek heeft me danig geïnspireerd😀

Ik dank bovendien het ganse team hartelijk voor de oprechte vriendelijkheid en de grote inzet!

H.S.

20/02/2024

Professor Vinck,

Ik had graag jou en het ganse team van harte bedankt.

Jullie aanpak en opvolging is echt zo uniek.

Het geeft de patiënt een gevoel van begrepen te worden en ook het gevoel dat jullie het verschil maken met alle voorafgaande bezoeken aan specialisten en kiné.

Ook de intense aanpak gedurende een heel korte periode werpt zijn vruchten af.

Tijdens de evaluatie haalde ik de prijs aan.

Ik wil niet dat jullie mij fout begrijpen.

Het heeft zijn prijskaartje maar is het meer dan waard.

Was eigenlijk meer een vingerwijzing naar de overheid. Ze moeten inzien dat het zo belangrijk is en door tegemoetkoming zouden mensen die het financieel moeilijker hebben er toch ook kunnen van genieten.

Jullie zouden een oplossing moeten kunnen bieden voor iedere patiënt die het nodig heeft.

Hartelijk dank.

Ben oh zo blij dat ik het traject mogen en kunnen volgen heb.

M.B.

24/11/2023

Als slachtoffer van eender welke vorm van gehoorschade zoek je best tijdig de gepaste hulp bij bekwame hulpverleners. Als je, zoals ik, veel last hebt van tinnitus met bijhorende angst en overgevoeligheid voor geluid, kan ik je alleen maar sterk aanbevelen contact te leggen met het expertisecentrum ON-GEHOORD, met als drijvende kracht Prof. dr. Bart Vinck bijgestaan door een uitstekend professioneel multidisciplinair team. Maak een eerste afspraak, vertel tijdens dat consult/intakegesprek openlijk over je problemen en bezorgdheden, neem daarna deel aan het voor jou op maat uitgestippelde zorgtraject en je zal door de therapie de mogelijkheden in handen krijgen om je leven krachtiger dan voorheen weer op te pikken.

Al meer dan tien jaar geleden werd ik geconfronteerd met tinnitus waardoor ik een belangrijk deel van mezelf verloor en mijn mooiste dromen als jonge mens in rook zag opgaan. Ik was niet meer wie ik was. Ook de invloed op het gezin waarin ik opgroeide was zeer groot. Ik heb sinds de ochtend dat ik opstond met permanente tinnitus betere, stabiele periodes afgewisseld met periodes waarin het moeilijker tot zeer moeilijk ging. Ik weet als geen ander wat angst voor geluid, wat tinnitus met je kan doen, hoe het je leven kan beheersen tot het je soms zelfs wanhopig maakt. Ik heb veel (soorten) hulp gezocht, gevonden en gekregen, een lang parcours dat ik je zal besparen, maar ik bewaar het beste gevoel bij en ondervind het grootste rendement van de intensieve zorgweek gevolgd in dit expertisecentrum: een holistische aanpak, een behandeling op maat, op en top wetenschappelijk onderbouwd en deskundig uitgevoerd. De zorg die je als patiënt verdient en waarvan je hoopt die op een dag te krijgen.

Ik ben iedereen die me binnen het intensieve zorgtraject hielp, ondersteunde, serieus nam en perspectief bood enorm dankbaar. Ik besef dat het nu pas begint, dat het geen wondermiddel is, maar een werk van lange adem, van lange duur, dat ik zelf mijn grenzen beetje bij beetje zal moeten leren verleggen met de oefeningen en tips die mij werden meegegeven, samen met de verslagen die ik kan herlezen en waarop ik kan terugvallen in een minder moment. Er is perfect een mooi leven en een mooie toekomst mogelijk, misschien wel licht aangepast (voor de een al meer/ingrijpender dan voor de ander), maar steeds met voldoende evenwicht en zelfzorg.

Voor mij was centrum ON-GEHOORD de juiste plek op het juiste moment dankzij een heel empathisch team. Hopelijk kunnen ze ook jou helpen. Ik wens je alvast goede moed en veel beterschap.

Warme groet

J.

16/01/2024

Het zorgtraject gaf mij zeer veel gemoedsrust ivm het symptoom tinitus.

Het feit dat zowel educatie/begrijpen wat tinitus is en behandeling aan bod komen is een zeer belangrijk punt.

De professionaliteit en vooral ook het samenwerken van de verschillende stafleden was geruststellend.

Duidelijke handgrepen werden aangeleerd om zelf het symptoom onder controle te krijgen terwijl ook steeds de deur openstaat voor opvolgende behandelingen mocht dit nodig zijn wat opnieuw een geruststellende gedachte is.

M.V.

24/11/2023

Ondertussen heb ik het Tinnitus zorgtraject bij jullie afgewerkt.

Gisteren had ik het laatste opvolgingsgesprek.

Het gaat ondertussen relatief goed met mij, al zijn er uiteraard nog wel uitdagingen en hindernissen te nemen.

Graag wil ik u zeggen dat dit traject mij bijzonder goed bevallen is. De manier waarop ik begeleid werd, alsook hoe het volledige traject in elkaar steekt, de kennis die aanwezig is …

Waarschijnlijk uniek in België.

Het gevoel alleen al dat de problematiek begrepen wordt geeft het gevoel hier minder alleen voor te staan.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij nog veel mensen zal kunnen helpen in de toekomst, en bijdragen aan een verbetering van hun levenskwaliteit.

S.A.

23/11/2023