Gehoorverlies

Gehoorverlies

Zorgtraject bij verminderd horen en verstaan

Heel vaak gaan klachten van verminderd horen samen met klachten van tinnitus en hyperacusis. Uit een recent praktijkonderzoek in Nederland is gebleken dat veel mensen met de klacht van tinnitus niet weten dat ze ook last hebben van gehoorverlies. Meer nog vaak wordt gedacht dat het minder horen veroorzaakt wordt door het geluid van de tinnitus.

Tijdens het ON-GEHOORD expertiseonderzoek zal uw gehoor, naast de klachten van tinnitus en hyperacusis, grondig worden getest en zullen eventueel latente gehoorproblemen aan het licht worden gebracht en professioneel worden aangepakt. Het is immers zo dat juist door een verminderd gehoor, uw tinnitus en/of  hyperacusisklacht een hogere kans krijgt om uw leven door mekaar te gooien.

Daarom is ON-GEHOORD door het opzetten van een samenwerking met professioneel externe partners, erin geslaagd een geografisch verspreid netwerk van eerstelijnszorgpunten (ON-GEHOORD hoorhubs) te creëren, waar uw problemen met gehoorverlies,  snel, dichtbij huis, en op professionele wijze kunnen worden verholpen. Dit alles steeds in  nauwe samenwerking met ons expertiseteam te Brugge.

Plan uw eerste afspraak

Als derdelijns expertisecentrum vragen wij u een eerste afspraak te maken bij één van onze ON-GEHOORD partners in de buurt
van uw woonplaats.
Op basis van een gespecialiseerd ON-GEHOORD onderzoeksbilan zal u
alle informatie en advies krijgen over uw klacht(en).
Indien nodig kan nadien een aangepaste behandeling
binnen ons expertisecentrum te Brugge worden opgestart.

Afspraak maken