Andere zorgtrajecten

Zorgtraject

Andere zorgtrajecten

Ook mensen die geen tinnitus of hyperacusis hebben, kunnen bij ON-GEHOORD terecht. Wij bieden specifieke, intensieve en multidisciplinaire zorgtrajecten aan voor mensen met misofonie, fonofobie, hoogsensitiviteit, overgevoeligheid voor laagfrequente geluiden, elektrohypersensitiviteit e.d.

U wordt begeleid door de therapeuten van ons behandelcentrum om uw klachten, zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau, onder controle te krijgen. Het overactieve brein, dat soms alle macht in handen heeft, wordt gecorrigeerd. Op die manier kan u uw leven verderzetten zonder zich zorgen te maken over storende prikkels uit de omgeving.

In onze zorgtrajecten worden meerdere disciplines gecombineerd: een multidisciplinaire behandeling wordt u aanbevolen.

Onze behandeling stelt zich niet tot doel om het symptoom kost wat kost de kop in te drukken, maar beoogt een holistische benadering (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) waarbij elke professional vanuit zijn invalshoek de patiënt gaat begeleiden naar een sterk verbeterde levenskwaliteit.

DOEL VAN DE BEHANDELING

Onze zorgtrajecten hebben niet tot doel zich enkel te focussen op het symptoom – het geluid – en het onderdrukken van dit symptoom door o.a. het eenzijdig gebruik van ruisgeneratoren en psychofarmaca (antidepressiva ed.).

Het doel van onze behandelingen is:

  • de oorzaak van het symptoom bloot te leggen,
  • de patiënt inzicht te laten krijgen in zijn eigen functioneren,
  • de effecten van het symptoom in al zijn dimensies aan te pakken en
  • tenslotte de patiënt terug controle te geven over zijn leven.

EXPERTISEONDERZOEK

Elk zorgtraject steeds voorafgegaan door expertise onderzoek:

U boekt een consultatie bij ON-GEHOORD voor een volledig en uitgebreid expertise onderzoek van 60 minuten.

Zorgtraject

Een snelle, geïndividualiseerde en multidisciplinaire aanpak voor uw klacht is noodzakelijk. Maar onze aanpak gaat verder. Klassieke behandelingen worden vaak georganiseerd over vele maanden, en laten uw symptoom nog steeds de kans opnieuw de kop op te steken, uw leven overhoop te gooien, en laten u geloven dat dit voor de rest van uw leven zal zijn.  Daarom organiseren wij onze zorgtrajecten op intensieve wijze, en op korte termijn.

Onze therapeuten hebben een uitgebreide expertise binnen de behandeling van psychosomatische symptomen. Dit betekent dat zij, naast tinnitus en hyperacusis, ook andere vormen van overgevoeligheden kunnen behandelen. Patiënten met dergelijke klachten voelen zich dikwijls niet begrepen doordat de kennis rond deze problematiek in de gezondheidszorg beperkt is. Het team van ON-GEHOORD blijft zich steeds bijscholen om op de hoogte te blijven van de noden van onze patiënten.

Een zorgtraject wordt georganiseerd binnen 1 week (maandag tot vrijdag).

Het weekprogramma focust op een multidisciplinaire behandeling waarbij alle specialisten van het ON-GEHOORD team uw klacht centraal stellen: Elke patiënt krijgt een geïndividualiseerd therapeutisch schema, bestaande uit een omvangrijk pakket van individuele en groeps- therapeutische sessies waarbij zijn/haar klacht professioneel wordt aangepakt: osteopathie, kinesitherapie, gespreks- en psychotherapie, psycho-educatie, relaxatie- en ademhalingstherapie, audiologie etc.

Dit intensief zorgaanbod is specifiek gericht op patiënten die op korte termijn hun klacht willen aanpakken en voor patiënten voor wie door de ligging van hun woonplaats een ambulant zorgtraject geen optie is.

Alle sessies worden georganiseerd in Brugge en Amsterdam

Contacteer ons

Plan uw afspraak

Uitgebreid consult

Prof. dr. Bart Vinck (in Gent)

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71


dr. Sofie Degeest (in Wetteren)

Leen Vleurinck (Msc) (in Aalst) - aussi en français

 

ONLINE BOEKEN +32 (0)9 273 82 71Screening onderzoek

Bij één van onze ON-GEHOORD partners in de buurt van uw woonplaats:

KLIK HIER

Plan uw afspraak

Uitgebreid consult (ook indien dringend)

1. Bij onze ON-GEHOORD audioloog:

Prof. dr. Vinck

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71


2. Bij onze externe Audiologen Oost-Vlaanderen (opgeleid door Prof. Vinck):
dr. Sofie Degeest
Leen Vleurinck (Msc) - aussi en français

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71Screening onderzoek

Bij één van onze ON-GEHOORD partners in de buurt van uw woonplaats:

klik hier