Dr. Sofie Degeest

Dr. Sofie Degeest

Wie ben ik?

Ik ben audiologe,  gedoctoreerd in de Audiologie. Van kleins af had ik een voorliefde voor alles wat met communicatie en muziek te maken heeft en was ik gefascineerd door wetenschap. Zo speelde ik radiopresentator, verzorgde ik graag de oren van mijn poppen en liet ik geen kans onbenut om een wetenschappelijk proefje te doen. Later zou blijken dat ik van deze passies mijn job zou kunnen maken.

Na het afronden van mijn middelbare studies, startte ik de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Tijdens deze opleiding had ik een uitgesproken interesse voor het gehoor en de impact van gehoorproblemen in het dagelijkse leven, en in het bijzonder de impact van lawaaiblootstelling en tinnitus (oorsuizen). Na mijn masteropleiding audiologie wou ik me verder verdiepen in de wetenschap en startte ik een doctoraatsonderzoek met als titel “Prevalence and characteristics of hearing impairment and/or tinnitus caused by noise exposure in Flanders”.

Momenteel ben ik aangesteld als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent. Daarnaast kan ik hetgeen ik leer en ontdek tijdens mijn wetenschappelijke avonturen delen met studenten als lesgever aan de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen.

Maar ik had honger naar meer… een drijfveer om anderen te helpen. Daarom startte ik in 2017 een eenmanszaak, HeSeCou, en werk ik sinds 2021 samen met ON-GEHOORD.

Zo kan ik mijn beide passies de dag van vandaag combineren: wetenschapper, lesgever en audioloog/ coach.

De rode draad in mijn leven, niet?

Wat vind ik belangrijk?

Blijven leren en onderzoeken is één van mijn drijfveren om ervoor te zorgen dat iedereen met de beste zorg omringd kan worden.

Dr. Sofie Degeest

Plan uw afspraak

Uitgebreid consult (ook indien dringend)

1. Bij onze ON-GEHOORD audioloog:

Prof. dr. Vinck

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71


2. Bij onze externe Audiologen Oost-Vlaanderen
(opgeleid door Prof. Vinck)

dr. Sofie Degeest

Leen Vleurinck (Msc) - aussi en français

 

ONLINE BOEKEN +32 (0)9 273 82 71Screening onderzoek

Bij één van onze ON-GEHOORD partners in de buurt van uw woonplaats:

KLIK HIER

Plan uw afspraak

Uitgebreid consult (ook indien dringend)

1. Bij onze ON-GEHOORD audioloog:

Prof. dr. Vinck

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71


2. Bij onze externe Audiologen Oost-Vlaanderen (opgeleid door Prof. Vinck):
dr. Sofie Degeest
Leen Vleurinck (Msc) - aussi en français

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71Screening onderzoek

Bij één van onze ON-GEHOORD partners in de buurt van uw woonplaats:

klik hier