Hyperacusis patiënt

Blog

boek – OVER TINNITUS – bestel hier

Hoe oorsuizen je leven kan beheersen en waarom dat niet zo hoeft te zijn

Tinnitus, in de volksmond oorsuizen genoemd, is het horen van sis-, fluit-, brom- of pieptonen in één of beide oren. Soms komt het voor in combinatie met hyperacusis, waarbij geluiden als te hard, onaangenaam of zelfs pijnlijk worden ervaren. Beide aandoeningen hebben een enorme impact op de levenskwaliteit.

Bijna 1,3 miljoen Belgen en 2 miljoen Nederlanders hebben er last van, 80% kan ermee verder leven, 20% kan het alleen niet aan. Bovendien is het een steeds groter wordend probleem, aangezien we in onze maatschappij aan extreem veel geluid worden blootgesteld.

Wat is tinnitus? Waar komt het vandaan? Beeld ik het mij in? Zullen deze vreselijke geluiden in mijn hoofd of oor ooit stoppen? Zullen ze mijn leven blijven beheersen?

In OVER TINNITUS probeert professor en wereldautoriteit in de audiologie Bart Vinck een antwoord te formuleren op deze vragen. Hij gaat hij dieper in op stilte, geluid en ons gehoor en beschrijft hoe tinnitus en hyperacusis kunnen ontstaan. Verder vertelt hij over deverschillende gedaanten van tinnitusen hyperacusis en bespreekt ten slotte de mogelijke behandelingen. Een multidisciplinaire aanpak op maat van de individuele patiënt, zoals die in de praktijk gebracht wordt door zijn expertisecentrum On-gehoord, is de sleutel tot een succesvolle behandelmethode.

In het boek vertellen verder nog zes mensen met tinnitus hun verhaal. Ze beschrijven hoe hun tuut hen tot wanhoop dreef en hoe ze dankzij professor Vinck erin slaagden een nieuw pad te bewandelen, met hun tinnitus als passagier op de schouder.

Doorheen het boek verbeeldt acteur en theatermaker Karel Vingerhoets met poëzie en collages zijn tinnitustraject sinds een geweerschot op de scène zijn leven veranderde. Tot slot brengt hij met ‘Schaduw van geluid’ verslag uit van zijn beproeving. Want: “Ook uit een glas waar een barst in zit kan nog gedronken worden”.

OVER TINNITUS is een boek voor alle patiënten, hun omgeving ehulpverleners, met een hoopvolle boodschap: er bestaat een (uit)weg naar een beter leven, een betere levenskwaliteit ís mogelijk.

OVER TINNITUS boek cover

Interesse in het boek?
Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u om het u zo snel mogelijk te bezorgen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Plan uw afspraak

Uitgebreid consult (ook indien dringend)

1. Bij onze ON-GEHOORD audioloog:

Prof. dr. Vinck

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71


2. Bij onze externe Audiologen Oost-Vlaanderen
(opgeleid door Prof. Vinck)

dr. Sofie Degeest

Leen Vleurinck (Msc) - aussi en français

 

ONLINE BOEKEN +32 (0)9 273 82 71Screening onderzoek

Bij één van onze ON-GEHOORD partners in de buurt van uw woonplaats:

KLIK HIER

Plan uw afspraak

Uitgebreid consult (ook indien dringend)

1. Bij onze ON-GEHOORD audioloog:

Prof. dr. Vinck

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71


2. Bij onze externe Audiologen Oost-Vlaanderen (opgeleid door Prof. Vinck):
dr. Sofie Degeest
Leen Vleurinck (Msc) - aussi en français

ONLINE BOEKEN

+32 (0)9 273 82 71Screening onderzoek

Bij één van onze ON-GEHOORD partners in de buurt van uw woonplaats:

klik hier